Dovlecei la cuptor cu parmezan, smântână și usturoi – Aveți nevoie de 4 dovlecei, 120g parmezan ras, 180g smântână, sare și usturoi

Ingrediente necesare:

  • 4 dovlecei
  • 120 g parmezan ras
  • Usturoi după gust
  • 180 g smântână
  • Sare

Mod de preparare:

Spălăm dovleceii, tăiem în rondele de 1,5 cm grosime.

Amestecăm smântâna cu usturoiul pisat și sare.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, transferăm rondelele în tavă. Le ungem cu smântâna amestecată cu usturoi. Presărăm parmezan deasupra.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Deasupra mai putem pune mărar sau pătrunjel tocat mărunt.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Beneficiile dovleceilor

Dovleceii se recomandă persoanelor ce suferă de colecistită, hepatită, colite cronice, ateroscleroză, afecțiuni biliare, pielonefrite și nefrite cronice. Dovleceii sînt indicați în problemele cardiovasculare.

Dovleceii conțin o cantitate mare de potasiu și magneziu, care alimentează mușchiul cardiac. Proprietățile sîngelui sînt ameliorate de fier, ce sporește nivelul de oxigen în sînge și datorită acestui fapt organismul poate suporta mai multe presiuni. Dovleceii conțin 90% de apă.

Dovleceii elimină surplusul de lichid din organism. Antioxidanții ajută în lupta cu îmbătrînirea, doar trebuie prelucrați termic. Dovleceii detoxifică ficatul, ajută în cazul problemelor biliare,în cazul colecistitei.

Toate microelementele necesare pentru diabetici se conțin în dovlecei, chiar și zahărul natural. La întrebuințarea regulată a dovleceilor, aceștia purifică articulațiile și elimină sărurile din organism. Această legumă este benefică pentru sînge.