Orez la cuptor cu șuncă, mozzarella și parmezan ras – Caserolă rapidă și gustoasă, foarte sățioasă
Ingrediente necesare:
- 4 căni orez
- 100 g mozzarella rasă
- 100 g șuncă
- 1 morcov
- 3 linguri pătrunjel verde tocat mărunt
- 2 ouă
- 1 cană lapte
- 150 g cremă de brânză
- 1 cană parmezan ras
- Sare și piper
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 200 ml.
Mod de preparare:
Punem la fiert apă cu sare, adăugăm orezul și fierbem la foc mic timp de 15 minute, după care strecurăm.
Punem orezul într-un bol mai mare. Adăugăm mozzarella, cubulețele de șuncă, morcovul dat pe răzătoarea mică, pătrunjelul, ouăle bătute împreună cu laptele, crema de brânză și jumătate din cantitatea de parmezan.
Amestecăm foarte bine și transferăm totul pe o tavă unsă cu unt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 30 de minute.
În ultimele 5-10 minute presărăm parmezanul rămas deasupra.
Savurați cu poftă! Poftă bună!