Brioșe de casă cu umplutură de brânză dulce și cremă de vanilie – Brioșe fragede și moi

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 210 g făină
  • 110 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Jumătate plic praf de copt
  • 1 lingură unt topit și răcorit
  • 10 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 2 ouă

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 200 ml frișcă lichidă
  • 125 g cremă de brânză
  • Jumătate plic Crem Ole de vanilie
  • Zahăr pudră
  • Lapte

Mod de preparare:

Amestecăm făina cu praful de copt și cernem amestecul într-un bol. Adăugăm zahărul și amestecăm. Separat, mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul vanilat. Încorporăm și 5 linguri de lapte, 10 linguri de ulei și untul topit.

Adăugăm și făina cu praful de copt și amestecăm până la omogenizare. Dacă aluatul este prea dens, adăugăm încă 3 linguri de lapte sau mai mult, după necesitate.

Transferăm compoziția în tava de brioșe tapetată cu hârtiuțe de copt, umplând formele până la 2 / 3.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20 de minute. Lăsăm apoi brioșele să se răcească.

Pentru umplutură, începem să mixăm crema de brânză împreună cu frișca lichidă și 1-2 linguri de zahăr pudră. Mixăm până obținem o compoziție densă, adăugând și praful de Crem Ole.

Transferăm într-un poș. Tăiem căpăcelele, umplem brioșele cu umplutură și punem căpăcelele înapoi.

Pudrăm cu zahăr pudră și le dăm la frigider pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!