Rețetă pas cu pas, în imagini – Prăjitură de casă fragedă, aromată și delicioasă – Prăjitură cu nucă, miere și cremă de vanilie

Ingrediente necesare pentru foi:

  • 500 g făină
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 200 g unt
  • 2 linguri miere
  • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe lapte
  • 100 ml esență de rom

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 450 ml lapte
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 100 g zahăr tos
  • 250 g unt
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Ingrediente necesare pentru stratul cu nucă:

  • 400 g nucă tocată mărunt
  • 100 g zahăr pudră
  • 150 g unt
  • 3 linguri miere

Mod de preparare:

Pentru blat, punem într-un bol făina, zahărul, ouăle, cubulețele de unt, mierea și bicarbonatul amestecat cu lapte. Amestecăm după care frământăm un aluat omogen.

Formăm o bilă din aluat, învelim în folie alimentară și dăm la frigider pentru 1 oră, maxim. După 1 oră, împărțim aluatul în două. Întindem 2 foi ( 3-4 mm grosime ) și punem o foaie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Coacem foaia în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, timp de 10-15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte, așa că foile trebuie verificate.

În timp ce prima foaie este în cuptor, pregătim stratul cu nucă. Amestecăm toate ingredientele într-o cratiță. Încălzim compoziția și amestecăm până la omogenizare.

Punem cealaltă foaie în tavă, punem peste ea compoziția cu nucă și coacem timp de 10-15 minute.

Pentru cremă, amestecăm laptele cu zahărul, adăugăm făina, amidonul și fierbem până obținem o consistență cremoasă. Lăsăm crema să se răcească, după care încorporăm în ea untul mixat spumă împreună cu zahărul vanilat.

Asamblare: stropim prima foaie cu esența de rom, întindem crema, așezăm foaia cu nucă. Lăsăm prăjitura la frigider peste noapte.

Savurați cu poftă! Poftă bună!