Rețetă rapidă și aromată, fără coacere – Prăjitură cu vișine și cremă de vanilie, un deliciu!

Ingrediente necesare:

  • 2 pachete biscuiți simpli

Ingrediente necesare pentru umplutura cu vișine:

  • Aproximativ 2 l compot de vișine, cu tot cu sirop
  • 200 g zahăr
  • 200 g griș
  • 1 L sirop din compot ( sau siropul completat cu apă până la 1 L )

Ingrediente necesare pentru umplutura de vanilie:

  • 1 L lapte
  • 3 plicuri budincă de vanilie
  • 3 pliculețe zahăr vanilat
  • 250 g unt

Ingrediente necesare pentru stratul de frișcă:

  • 500 ml frișcă lichidă
  • 150 g iaurt natural
  • 1 plic gelatină pudră

Mod de preparare:

Punem un rând de biscuiți într-o tavă de 38*25 cm, formând un blat. Amestecăm grișul cu zahărul, adăugăm și siropul din compot. Punem pe foc și fierbem până se îngroașă.

Luăm compoziția de pe foc, adăugăm și vișinele mixate cu mixerul vertical și amestecăm. Turnăm totul peste stratul de biscuiți din tavă. Lăsăm să se răcorească după care dăm la frigider.

Pregătim budinca din lapte, zahăr și praful de budincă, după care o lăsăm să se răcească. Mixăm untul spumă după care încorporăm treptat budinca rece, mixând până la omogenizare și până obținem o consistență cremoasă.

Întindem crema peste stratul de vișine și dăm prăjitura la frigider. Încălzim gelatina într-un pic de apă ( fără să o fierbem! ), până se dizolvă complet.

Amestecăm iaurtul cu gelatina, după care încorporăm cu grijă și frișca bătută spumă tare.

Întindem peste cremă și dăm prăjitura înapoi la frigider pentru câteva ore.

Ulterior, decorăm după gust.

Savurați cu poftă! Poftă bună!