Prăjitură cu cremă de vanilie și cireșe (vișine) din compot – Prăjitură ușoară și aromată, fără coacere

Ingrediente necesare:

  • Aproximativ 1 L compot cireșe
  • Aproximativ 18 linguri zahăr
  • Aproximativ 18 linguri griș
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 250 g unt
  • 1 L lapte
  • 500 ml frișcă lichidă

Mod de preparare:

Scurgem cireșele, păstrăm sucul. Amestecăm sucul cu apă până obținem 1 L de lichid, adăugăm zahărul și punem la fiert. Când dă în clocot, adăugăm și cireșele și grișul și mai fierbem până se îngroașă.

Lăsăm compoziția să se răcească după care turnăm într-o tavă de 30*35 cm.

Fierbem o budincă din lapte, zahăr după gust și praful de budincă, după care o lăsăm să se răcească. Mixăm spumă untul după care îl încorporăm în budinca rece, mixând până la omogenizare.

Transferăm în tavă și uniformizăm. Mixăm spumă tare frișca lichidă și o întindem peste cremă.

Decorăm după gust și dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!