Prăjitură cu cremă de vanilie și cireșe (vișine) din compot – Prăjitură ușoară și aromată, fără coacere
Ingrediente necesare:
- Aproximativ 1 L compot cireșe
- Aproximativ 18 linguri zahăr
- Aproximativ 18 linguri griș
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 250 g unt
- 1 L lapte
- 500 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Scurgem cireșele, păstrăm sucul. Amestecăm sucul cu apă până obținem 1 L de lichid, adăugăm zahărul și punem la fiert. Când dă în clocot, adăugăm și cireșele și grișul și mai fierbem până se îngroașă.
Lăsăm compoziția să se răcească după care turnăm într-o tavă de 30*35 cm.
Fierbem o budincă din lapte, zahăr după gust și praful de budincă, după care o lăsăm să se răcească. Mixăm spumă untul după care îl încorporăm în budinca rece, mixând până la omogenizare.
Transferăm în tavă și uniformizăm. Mixăm spumă tare frișca lichidă și o întindem peste cremă.
Decorăm după gust și dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!