Rețetă rapidă și delicioasă – Prăjitură ușoară și aromată, cu cremă delicioasă de vanilie
Ingrediente necesare pentru blat:
- 7 albușuri
- 7 linguri zahăr tos
- 7 linguri făină
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 7 gălbenușuri
- 10 linguri zahăr tos
- 1 L lapte
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 4 linguri făină
- 250 g unt
- 500 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă tare albușurile, după care încorporăm și zahărul și făina. Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu făină și coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 20 de minute.
Pentru cremă, mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul. Separat, amestecăm 200 ml de lapte cu făina și cu praful de budincă. Adăugăm acest amestec peste spuma de gălbenușuri.
Amestecăm foarte bine, după care adăugăm și laptele rămas. Punem pe foc mediu și fierbem până se îngroașă.
Lăsăm crema să se răcească, după care încorporăm și untul.
Întindem crema peste blat. Peste crema întindem frișca bătută spumă tare și decorăm după gust.
Dăm prăjitura la frigider pentru cel puțin 3 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!