Rețetă aromată și delicioasă – Prăjitură tip Cremșnit – Prăjitură de casă din aluat foietaj, cremă de vanilie și gem
Ingrediente necesare:
- 2 pachete aluat foietaj
- 500 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 600 ml lapte
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 gălbenușuri
- Gem de coacăze ( sau gemul preferat )
Mod de preparare:
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Scoatem aluatul din ambalaj și punem în tavă. Înțepăm din loc în loc cu o furculiță și dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 10 minute.
Pentru cremă, pregătim o budincă din lapte, gălbenușuri, zahăr vanilat și praful de budincă. Lăsăm budinca să se răcească.
Separat, mixăm untul spumă împreună cu zahărul pudră, după care încorporăm, lingură cu lingură, budinca rece. Mixăm până la omogenizare. Putem adăuga și un pic de esență de rom, după gust.
Dacă gemul este prea tare, adăugăm câteva linguri de apă fierbinte și amestecăm bine.
Umplem foile cu cremă și ungem deasupra cu gem. Dăm prăjitura la frigider peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!