Prăjitură la tavă cu nucă și ciocolată – Aveți nevoie de 2 ouă, 200 ml ulei, 300g zahăr, 500 ml lapte, 500g făină și…
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 200 ml ulei
- 300 g zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilat
- 500 ml lapte
- 500 g făină
- 1 linguriță scorțișoară
- 2 linguri pudră de cacao
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri gem, la alegere
- 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
- 5 linguri nuci măcinate ( sau alune măcinate )
- nuci sau alune mărunțite ( pentru decor )
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm toate ingredientele necesare, în afară de alunele / nuca pentru decor.
Tapetăm o tavă de 20*30 cm cu hârtie de copt li transferăm compoziția în ea.
Presărăm alunele tocate peste compoziția din tavă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem timp de 20-25 minute, aproximativ. Servim cu înghețată de ciocolată sau vanilie.
Savurați cu poftă! Poftă bună!