Prăjitură la tavă cu nucă și ciocolată – Aveți nevoie de 2 ouă, 200 ml ulei, 300g zahăr, 500 ml lapte, 500g făină și…

Ingrediente necesare:

  • 2 ouă
  • 200 ml ulei
  • 300 g zahăr tos
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 500 ml lapte
  • 500 g făină
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri gem, la alegere
  • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • 5 linguri nuci măcinate ( sau alune măcinate )
  • nuci sau alune mărunțite ( pentru decor )

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecăm toate ingredientele necesare, în afară de alunele / nuca pentru decor.

Tapetăm o tavă de 20*30 cm cu hârtie de copt li transferăm compoziția în ea.

Presărăm alunele tocate peste compoziția din tavă.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem timp de 20-25 minute, aproximativ. Servim cu înghețată de ciocolată sau vanilie.

Savurați cu poftă! Poftă bună!