Rețetă rapidă și delicioasă, fără coacere – Prăjitură fragedă și aromată cu brânză dulce și căpșuni

Ingrediente necesare:

  • 300 g biscuiți cu cacao
  • 100 g unt
  • 500 g brânză de vaci
  • 400 ml frișcă lichidă
  • 200 g zahăr pudră
  • 25 g gelatină pudră
  • 1 lămâie
  • 200 g căpșuni
  • 100 g jeleu de căpșuni

Mod de preparare:

Măcinăm fin biscuiții după care îi amestecăm bine cu untul topit. Transferăm amestecul într-o tavă rotundă, de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt.

Cu o lingură uniformizăm, formând un blat. Dăm tava la frigider pentru cel puțin o oră.

Pregătim gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Separat, mixăm brânza cu zahărul, adăugăm și frișca bătută spumă tare și amestecăm ușor, cu o lingură de lemn. Adăugăm și zeama de lămâi și gelatina și amestecăm din nou.

Punem crema peste stratul de biscuiți și dăm tortul la frigider timp de câteva ore.

Pregătim și jeleul de căpșuni conform instrucțiunilor de pe ambalaj și turnăm peste cremă.

Dăm tortul înapoi la frigider peste noapte.

Savurați cu poftă! Poftă bună!