Prăjitură deosebită – Prăjitură cu blat de mere, ciocolată, blat de cacao și frișcă

Ingrediente necesare pentru blatul cu mere:

  • 150 g zahăr pudră
  • 230 g făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 3 ouă
  • 150 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 400 g mere date pe răzătoarea mare

Ingrediente necesare pentru blatul cu cacao:

  • 120 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • Jumătate plic praf de copt
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 1 ou
  • 150 ml lapte

Ingrediente necesare pentru umplutura de mere:

  • 900 g mere date pe răzătoarea mare
  • 200 ml lapte
  • 6 linguri zahăr tos
  • 3 plicuri budincă de ciocolată

Alte ingrediente necesare:

  • 350 ml frișcă lichidă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100 g ciocolată rasă

Mod de preparare:

Începem cu blatul cu mere: amestecăm foarte bine toate ingredientele și transferăm amestecul într-o tavă ( 38*25 cm ) tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem timp de 30 de minute.

Pentru blatul cu cacao, mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul. Adăugăm praful de copt și, alternativ, făina amestecată cu pudra de cacao și laptele.

Transferăm compoziția într-o tavă ( 38*25 cm ) tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem timp de 20 de minute.

În timp ce blaturile se răcesc, pregătim umplutura de mere. Punem merele într-o cratiță și punem pe foc. Când merele s-au înmuiat foarte bine, adăugăm zahărul și amestecul de lapte și praf de budincă. Fierbem până se îngroașă.

Peste blatul cu mere întindem umplutura cu mere și punem blatul cu cacao. Peste blatul cu cacao întindem frișca bătută spumă tare împreună cu zahărul vanilat. Decorăm cu ciocolată rasă. Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!