Desert ușor și răcoritor, fără coacere – Prăjitură cu pișcoturi, cremă de vanilie și cremă de căpșuni

Ingrediente necesare:

  • 24 bucăți pișcoturi
  • 300 g căpșuni
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 1 plic budincă de căpșuni
  • 700 ml lapte
  • Banane
  • 6 linguri zahăr tos

Mod de preparare:

Spălăm căpșunele și le tăiem în felii subțiri. Fierbem budinca de vanilie urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Procedăm la fel și cu budinca cu gust de căpșuni. ( 350 ml lapte și 3 linguri de zahăr / budincă am folosit noi ).

Tapetăm o tavă de chec, lungă de 28 cm, cu folie de aluminiu.

Punem un rând de pișcoturi în tavă peste care punem jumătate din budinca de vanilie.

Peste budinca de vanilie punem căpșunele și jumătate din cantitatea de budincă de căpșuni.

Punem încă un rând de pișcoturi, budinca de vanilie, rondelele subțiri de banane, budinca de căpșuni și un ultim rând de pișcoturi.

Apăsăm ușor pișcoturile în budinca de căpșuni. Dăm la frigider peste noapte sau măcar pentru 5 ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!