Prăjitură cu cremă de smântână și frișcă – Prăjitură fragedă, delicioasă și aromată

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 5 linguri apă
  • 5 linguri ulei
  • Jumătate plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru budincă:

  • 700 ml lapte
  • 5 linguri zahăr
  • 2 plicuri budincă de vanilie

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 g smântână
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 250 ml frișcă lichidă
  • Pudră de cacao sau ciocolată rasă pentru decor

Mod de preparare:

Începem cu budinca: amestecăm laptele cu praful de budincă și cu zahărul până nu mai rămân cocoloașe. Punem pe foc mediu și fierbem până se îngroașă.

Pentru blat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul. Adăugăm treptat și uleiul, laptele și la final făina amestecată cu praful de copt și cu pudra de cacao. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Peste această compoziție punem cu o lingură, din loc în loc, budinca pregătită anterior.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 25 de minute. După coacere, lăsăm să se răcească complet.

Mixăm spumă frișca lichidă împreună cu zahărul pudră, după care încorporăm și smântâna. Întindem crema peste prăjitura rece și decorăm cu ciocolată rasă sau cu pudră de cacao.

Savurați cu poftă! Poftă bună!