Cheesecake aromat și delicios, fără coacere, fără făină, fără ouă – Prăjitură cu brânză dulce și jeleu de piersici
Ingrediente necesare:
- 500 g brânză de vaci
- 125 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 3 linguri smântână
- 1 plic zahăr vanilat
- Coaja rasă și zeama de la 1 lămâie
- 3 lingurițe tort-gelee
- 150 ml lapte
- 1 plic gelatină pudră ( 20-25 g )
- 2 piersici, mărime medie
Mod de preparare:
Mixăm foarte bine untul împreună cu zahărul. Încorporăm smântâna și zahărul vanilat. Trebuie să obținem o consistență cremoasă.
Adăugăm zeama și coaja de lămâie și la final încorporăm și brânza.
Punem laptele la fiert. Între timp, amestecăm tort-gelee-ul cu apă, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Punem în laptele fierbinte.
Turnăm laptele peste compoziția cu brânză, amestecăm foarte bine și transferăm compoziția într-o tavă rotundă tapetată cu folie alimentară.
Dăm tava la congelator până compoziția se întărește. Ulterior, decorăm cu felii de piersici.
Amestecăm pudra de gelatină cu apă, urmând instrucțiunile de pe ambalaj.
Turnăm gelatina peste stratul de fructe și dăm tortul la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!