Prăjitură simplă, ușoară, aromată și delicioasă – Prăjitură cu blat de cocos, cremă de ciocolată și frișcă

Ingrediente necesare pentru blatul cu cocos:

  • 6 albușuri
  • 6 linguri zahăr
  • 200 g fulgi de cocos
  • 2 linguri făină
  • Un praf de sare

Ingrediente necesare pentru crema de ciocolată:

  • 700 ml lapte
  • 6 gălbenușuri
  • 2 plicuri budincă de ciocolată
  • 150 g ciocolată
  • 8 linguri zahăr
  • 250 g unt

Alte ingrediente necesare:

  • 150 ml lapte rece
  • 500 ml frișcă lichidă
  • Pudră de cacao pentru decor

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm spumă albușurile împreună cu un praf de sare. Treptat, adăugăm și zahărul, mixând continuu. După ce obținem o spumă tare și lucioasă, încorporăm cu o spatulă făina amestecată cu fulgii de cocos.

Tapetăm o tavă de 23*33 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius și coacem timp de 10 minute. După coacere, stropim imediat blatul cu 150 ml de lapte rece, după care lăsăm să se răcească complet.

Pentru crema de ciocolată, amestecăm laptele cu gălbenușurile, zahărul și praful de budincă. Punem pe foc și fierbem până se îngroașă, după care adăugăm și bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare.

După ce crema se răcește, o întindem pe blat, uniformizăm și punem și frișca bătută spumă tare peste cremă.

Decorăm cu pudră de cacao.

Savurați cu poftă! Poftă bună!