Rețetă rapidă, aromată și delicioasă – Prăjitură cu blat de cacao, cremă fină cu brânză dulce, mure și jeleu

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 2 căni făină
  • 1 cană lapte
  • 1 cană ulei
  • 1 cană zahăr pudră
  • 2 linguri pline pudră de cacao
  • Un praf de sare
  • 3 ouă
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 500 g brânză de vaci
  • 250 ml smântână grasă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • Lapte după necesitate
  • Zahăr după gust
  • 250 g mure

Ingrediente necesare pentru jeleu:

  • 650 ml apă
  • 100 g sirop de fructe
  • 2 plicuri budincă de vanilie

Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml.

Mod de preparare:

Pentru umplutură, amestecăm toate ingredientele până la omogenizare, în afară de mure. Dacă compoziția este prea densă, mai adăugăm un pic de lapte: trebuie să obținem o consistență densă dar tartinabilă.

Pentru blat, mixăm ouăle împreună cu zahărul. Separat, amestecăm făina cu praful de copt și cu pudra de cacao, după care cernem amestecul.

Alternativ, adăugăm în spuma de gălbenușuri amestecul de făină și laptele, după care punem și un praf de sare. Amestecând continuu, turnăm încet și uleiul. Tapetăm o tavă de 25*35 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 20 de minute. Lăsăm blatul să se răcească în cuptor.

Pentru jeleu, fierbem apa, siropul și praful de budincă până se îngroașă. După ce e gata, o luăm de pe foc și o amestecăm timp de 5-10 minute, să se răcorească.

Întindem crema peste blat, punem murele peste cremă. Peste mure punem jeleul cald.

Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!