Prăjitură cu brânză dulce și ciocolată – Rețetă rapidă, în imagini – Cheesecake cu ciocolată, fără coacere

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 1 pachet biscuiți cu cacao
  • 100 g unt
  • Esență de rom după gust

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 g brânză de vaci
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 300 g ciocolată cu conținut ridicat de cacao

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 140 ml frișcă lichidă
  • 100 g ciocolată cu conținut ridicat de cacao

Mod de preparare:

Fărâmăm biscuiții și-i transferăm într-o tavă de tort. Turnăm peste ei untul topit și esența de rom și formăm un blat uniform.

Dăm tava la frigider până pregătim crema. Pentru cremă, topit ciocolata pe baie de aburi, adăugăm frișca lichidă și amestecăm bine. Amestecăm brânza cu ciocolata și frișca lichidă și turnăm totul peste blatul de biscuiți din tavă.

Pentru glazură, topim ciocolata pe baie de aburi, adăugăm și frișca lichidă și amestecăm foarte bine.

Turnăm glazura pe tort și dăm tortul la rece timp de câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!