Rețetă simplă, ușoară, rapidă și delicioasă – Prăjitură simplă și aromată cu mere
Ingrediente necesare pentru foi:
- 600 g făină
- 150 g zahăr pudră
- 250 g unt
- 20 g praf de copt
- 100 ml lapte
- 2 ouă
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 1,5 kg mere
- 2 linguri zahăr
- 1 lingurită scorțișoară
- 1 lămâie
- 1 plic budincă de vanilie
- 150-200 g zahăr tos
Mod de preparare:
Punem toate ingredientele pentru foi într-un bol și frământăm un aluat omogen. Împărțim aluatul în două părți egale.
Întindem o parte la mărimea tăvii. Ungem tava cu unt și tapetăm cu făină. Transferăm aluatul în ea, peste care presărăm și pesmet.
Pentru umplutură, curățăm merele de coajă, îndepărtăm cotoarele și semințele, le dam pe razatoare după care călim până se înmoaie. Adăugăm zahărul, scorțișoara, coaja rasă și zeama de lămâie, praful de budincă și amestecăm foarte, foarte bine.
După ce umplutura se răcește, o întindem uniform în tavă peste foaia de aluat deja intinsa.
Întindem și cealaltă bucată de aluat și transferăm peste umplutură.
Înțepăm din loc în loc cu o furculiță și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, pentru 40 de minute.
După ce s-a răcorit, pudrăm prăjitura cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!