Prăjitura Semilună, cu ciocolată și nucă – Fragedă, aromată și delicioasă, o să vă placă mult!

Ingrediente necesare:

  • 4 albușuri
  • Un praf de sare
  • 150 g zahăr tos
  • 150 g unt
  • 100 g făină
  • 150 g nucă măcinată
  • 1 linguriță praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 4 gălbenușuri
  • 150 g zahăr tos
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 100 ml lapte
  • 150 g zahăr tos
  • 100 g ciocolată
  • 150 g nucă măcinată
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lingură esență de rom
  • 100 g unt

Ingrediente necesare pentru decor:

  • 50 g nucă măcinată

Mod de preparare:

Mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare. Separat, mixăm untul spumă împreună cu zahărul, după care încorporăm și făina cernută și amestecată cu praful de copt și nuca. La final, folosind o spatulă, încorporăm și spuma de albușuri.

Tapetăm o tavă ( 35*25 cm )cu pereții mai înalți cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute aproximativ.

În acest timp, mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul tos și cel vanilat. Turnăm peste prăjitura din tavă și dăm înapoi la cuptor, la 150 de grade Celsius, timp de 20 de minute.

Punem la fiert laptele împreună cu zahărul vanila și cel tos. Peste laptele fierbinte punem nuca, ciocolata, esența de rom și amestecăm foarte bine, până la omogenizare. La final, încorporăm și bucățelele de unt, amestecând până la omogenizare.

Turnăm peste prăjitură.

Presărăm nucă deasupra și decupăm în formă de semiluni.

Savurați cu poftă! Poftă bună!