Prăjitură răsturnată cu mere și frișcă – Cea mai delicioasă și cea mai aromată prăjitură pe care am făcut-o în ultima vreme
Ingrediente pentru stratul cu mere:
- 2 kg mere
- 4 linguri zahăr tos
- 2 lingurițe scorțișoară
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 300 g zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilat
- 150 ml ulei
- 200 ml lapte
- 500 g făină
- 1 plic praf de copt
Alte ingrediente necesare:
- 500 ml frișcă lichidă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 plic întăritor frișcă
Mod de preparare:
Curățăm merele, le tăiem în două și îndepărtăm cotorul și semințele. Le dăm prin răzătoarea mare, le transferăm într-o cratiță și le amestecăm cu zahărul și cu scorțișoara.
Punem cratița pe foc mic și călim merele. Tapetăm o tavă cu folie de aluminiu și întindem uniform compoziția de mere.
Pentru blat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul tos și cel vanilat. Adăugăm uleiul, laptele și făina amestecată cu praful de copt. Omogenizăm.
Turnăm compoziția peste stratul cu mere din tavă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și coacem timp de 20 de minute, aproximativ. Lăsăm să se răcească, după care o răsturnăm din tavă pe un platou.
Mixăm spumă frișca lichidă împreună cu zahărul vanilat și cu întăritorul, după care întindem peste prăjitură.
Savurați cu poftă! Poftă bună!