La Cafea
sâmbătă, septembrie 30, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitura Florentina – Prăjitură de casă cu blat pufos, cremă de vanilie și bucăți de piersici

Prăjitură de casă cu blat pufos, cremă de vanilie și bucăți de piersici – Prăjitura Florentina

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g făină
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apă
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 1 L lapte
  • 3 plicuri budincă de vanilie
  • 300 g zahăr tos
  • 500 ml smântână
  • 1 conservă mare de piersici

Alte ingrediente necesare:

  • 3 plicuri praf de frișcă
  • 450 ml lapte
  • Ciocolată

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm albușurile spumă tare.

Separat, mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul. Mixând continuu, adăugăm treptat apa și uleiul. Alternativ, încorporăm cu o spatulă spuma de albușuri și făina amestecată cu praful de copt.

Transferăm compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius și coacem timp de 10 minute.

Pregătim budinca din lapte, praf de budincă și zahăr. Fierbem până se îngroașă după care o lăsăm să se răcească.

După ce s-a răcit, mixăm budinca la viteză mare. Adăugăm și smântâna și mixăm la viteza mică până la omogenizare.

Întindem crema peste blatul rece. Decorăm cu bucățele de piersici.

Amestecăm praful de frișcă cu laptele, mixăm până obținem o spumă. Întindem frișca peste stratul de fructe și decorăm cu ciocolată rasă.

Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate