Prăjitură de casă cu blat pufos, cremă de vanilie și bucăți de piersici – Prăjitura Florentina
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 200 g zahăr pudră
- 200 g făină
- 100 ml ulei
- 100 ml apă
- 1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 L lapte
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 300 g zahăr tos
- 500 ml smântână
- 1 conservă mare de piersici
Alte ingrediente necesare:
- 3 plicuri praf de frișcă
- 450 ml lapte
- Ciocolată
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm albușurile spumă tare.
Separat, mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul. Mixând continuu, adăugăm treptat apa și uleiul. Alternativ, încorporăm cu o spatulă spuma de albușuri și făina amestecată cu praful de copt.
Transferăm compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius și coacem timp de 10 minute.
Pregătim budinca din lapte, praf de budincă și zahăr. Fierbem până se îngroașă după care o lăsăm să se răcească.
După ce s-a răcit, mixăm budinca la viteză mare. Adăugăm și smântâna și mixăm la viteza mică până la omogenizare.
Întindem crema peste blatul rece. Decorăm cu bucățele de piersici.
Amestecăm praful de frișcă cu laptele, mixăm până obținem o spumă. Întindem frișca peste stratul de fructe și decorăm cu ciocolată rasă.
Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!