Rețetă în imagini – Prăjitură de casă cu morcov, gem de caise și ciocolată albă – Prăjitură fragedă, delicioasă și aromată

Ingrediente necesare:

  • 2 căni făină
  • 4 căni morcov ras
  • 1,25 căni zahăr tos
  • 4 ouă
  • 1 cană nucă tocată mărunt
  • 1 cană ulei
  • 1 linguriță scorțișoară
  • Jumătate linguriță praf de ghimbir
  • 1 plic praf de copt

Alte ingrediente necesare:

  • 2 /3 cană gem de piersici / caise
  • 600 ml smântână
  • 100 g ciocolată albă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri zahăr tos
  • Fulgi de cocos pentru decor

Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml.

Mod de preparare:

Curățăm morcovii, îi spălăm și-i dăm prin răzătoarea mică. Mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul, după care încorporăm uleiul. Adăugăm și scorțișoara, ghimbirul, morcovul, nuca și, la final, făina amestecată cu praful de copt.

Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă, transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem prăjitura timp de 25 de minute, aproximativ. După ce se răcește, întindem un strat de gem de piersici peste prăjitură.

Pentru glazură, amestecăm ciocolata ( topită pe baie de aburi și răcorită ) cu smântâna, zahărul vanilat și cel tos.

Întindem peste stratul de gem și decorăm cu fulgi de cocos.

Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!