Rețetă rapidă – Prăjitură de casă cu mere, smântână și stafide – Tort rapid, delicios și aromat

Ingrediente necesare:

  • 300 g smântână
  • 3 ouă
  • 200 g zahăr
  • 250 g făină
  • 2 mere mari
  • 100 g stafide
  • 50 g unt
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri pesmet

Mod de preparare:

Mixăm spumă tare albușurile împreună cu zahărul. Separat, amestecăm gălbenușurile cu untul topit, smântâna, zahărul vanilat și cu făina amestecată cu praful de copt. La final, încorporăm cu o spatulă și spuma de albușuri.

Spălăm merele, le curățăm și le tăiem în cubulețe.

Amestecăm cubulețele cu pesmet. Tapetăm o tavă rotundă cu hârtie de copt, turnăm jumătate din compoziție în ea și adăugăm și jumătate din umplutura de mere. Peste mere punem jumătate din cantitatea de stafide, peste care turnăm compoziția rămasă.

Punem și umplutura rămasă și stafidele rămase.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade până tortul se rumenește frumos.

După ce se răcorește un pic, îl pudrăm cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!