Prăjitură cu mere după rețeta bunicii mele – Aveți nevoie de 500g făină, 250g unt, 100g zahăr pudră, 1 kg mere rase și…
Ingrediente necesare pentru foi:
- 500 g făină
- 100 g zahăr pudră
- 250 g unt
- 2 ouă
- 2-3 linguri vin alb
- 12 g praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutura de mere:
- 1kg-1,2 kg mere rase
- 37 g praf de budincă de vanilie
- 100 g zahăr tos sau după gust
- Un praf de scorțișoară
Mod de preparare:
Punem toate ingredientele pentru foi într-un bol și frământăm un aluat omogen. În cazul în care aluatul vi se pare prea tare, mai puteți adăuga apă sau vin. Învelim aluatul în folie și-l dăm la frigider până pregătim umplutura.
Pentru umplutură, amestecăm merele rase cu praful de budincă, cu zahărul și cu scorțișoara.
Punem aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și-l împărțim în două părți egale.
Întindem o bucată la mărimea tăvii. Ungem tava ( 25*35 cm ) cu unt și o tapetăm cu făină.
Transferăm aluatul în tavă. Punem și umplutura în tavă, întindem uniform. Întindem și cealaltă bucată de aluat, transferăm peste umplutură și înțepăm din loc în loc cu o furculiță.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute.
Lăsăm prăjitura să se răcească complet, după care o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!