Prăjitură cu mere după rețeta bunicii mele – Aveți nevoie de 500g făină, 250g unt, 100g zahăr pudră, 1 kg mere rase și…

Ingrediente necesare pentru foi:

  • 500 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 250 g unt
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri vin alb
  • 12 g praf de copt

Ingrediente necesare pentru umplutura de mere:

  • 1kg-1,2 kg mere rase
  • 37 g praf de budincă de vanilie
  • 100 g zahăr tos sau după gust
  • Un praf de scorțișoară

Mod de preparare:

Punem toate ingredientele pentru foi într-un bol și frământăm un aluat omogen. În cazul în care aluatul vi se pare prea tare, mai puteți adăuga apă sau vin. Învelim aluatul în folie și-l dăm la frigider până pregătim umplutura.

Pentru umplutură, amestecăm merele rase cu praful de budincă, cu zahărul și cu scorțișoara.

Punem aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și-l împărțim în două părți egale.

Întindem o bucată la mărimea tăvii. Ungem tava ( 25*35 cm ) cu unt și o tapetăm cu făină.

Transferăm aluatul în tavă. Punem și umplutura în tavă, întindem uniform. Întindem și cealaltă bucată de aluat, transferăm peste umplutură și înțepăm din loc în loc cu o furculiță.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute.

Lăsăm prăjitura să se răcească complet, după care o pudrăm cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!