Rapid, ușor, delicios – Prăjitură cu blat pufos de cocos, cremă fină și glazură de ciocolată

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 7 albușuri
  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g fulgi de cocos
  • 80 g făină
  • Jumătate linguriță praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 7 gălbenușuri
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 3 linguri făină
  • 6 linguri lapte
  • 250 g unt

Alte ingrediente necesare:

  • Gemul preferat
  • Glazură de ciocolată

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm spumă tare albușurile împreună cu zahărul. Cu mare grijă, încorporăm și fulgii de cocos și făina amestecată cu praful de copt.

Ungem cu ulei și tapetăm cu hârtie de copt o tavă, transferăm compoziția în ea și coacem blatul în cuptorul preîncălzit la 130-150 grade Celsius, timp de 12-15 minute.

Pentru cremă, batem gălbenușurile împreună cu zahărul, făina și laptele, pe baie de aburi.

După ce obținem o compoziție cremoasă, luăm de pe foc și încorporăm bucățelele de unt, amestecând până la omogenizare.

Ungem blatul rece cu gemul ales, după care întindem și crema și glazura de ciocolată.

Savurați cu poftă! Poftă bună!