Rețetă rapidă și delicioasă, gata imediat – Guguluf moale și pufos, cu aluat pe bază de smântână
Ingrediente necesare:
- 5 ouă
- 180 g zahăr pudră
- 180 ml ulei
- 400 g smântână
- 300 g făină
- 1 plic praf de copt
- 1 plic praf de budincă de vanilie
- 100 ml lapte
- 20 g pudră de cacao
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul tos și cel vanilat. Adăugăm uleiul și smântâna și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm și făina cernută și amestecată cu praful de copt și cu pudra de budincă, turnăm și laptele și amestecăm până la omogenizare.
Ungem cu unt forma de guguluf și o tapetăm cu făină. Transferăm un sfert din compoziție într-un alt bol, adăugăm pudra de cacao și amestecăm bine.
Turnăm compoziția cu cacao în formă, după care punem lingură cu lingură și compoziția simplă. Amestecăm compozițiile în formă cu o furculiță, cu mișcări circulare.
Dăm forma la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem timp de 40-45 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!