Rețetă rapidă – Fursecuri de casă aromate și delicioase – Fursecuri cu spumă de nucă
Ingrediente necesare pentru 30 de bucăți:
- 280 g făină
- 60 g zahăr pudră
- 140 g unt
- 3 gălbenușuri
- 150 g gem de coacăze roșii
Ingrediente necesare pentru spuma de nucă:
- 3 albușuri
- 140 g zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilat
- Jumătate linguriță coaja rasă de lămâie
- 50 g glazură de ciocolată Dr. Oetker
- 120 g nucă măcinată
- Un praf de sare
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecăm făina cu zahărul pudră, cu untul și cu gălbenușurile.
Frământăm un aluat omogen și neted. Lăsăm aluatul deoparte timp de câteva minute, după care întindem la o grosime de aproximativ 3 mm.
Decupăm fursecurile cu un pahar și le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Pentru spuma de nucă, mixăm spumă albușurile împreună cu un praf de sare. Încorporăm și zahărul tos și cel vanilat, coaja de lămâie și nuca măcinată.
Punem un pic de gem pe fiecare fursec din tavă, peste care punem spuma de nucă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius.
După ce sunt gata, decorăm cu glazura de ciocolată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!