Cornulețe fragede și delicioase, cu ciocolată și cccos – Aveți nevoie de 250g făină, 130g zahăr pudră, 100g fulgi de cocos și 180g unt
Ingrediente necesare:
- 250 g făină
- 130 g zahăr pudră
- 100 g fulgi de cocos
- 40 g amidon de porumb
- 180 g unt
Alte ingrediente necesare: ciocolată și fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare:
Frământăm un aluat omogen și neted din ingredientele pentru aluat. Împachetăm aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider peste noapte, minim; de preferat este să stea la frigider timp de 24 de ore.
Scoatem aluatul din frigider și din folie, îi dăm o formă dreptunghiulară și porționăm în bucăți mici.
Din aceste bucăți formăm cu mâna cornulețele.
Le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem timp de 10 minute, în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius.
Timpul de coacere depinde foarte mult de grosimea cornulețelor.
După ce se cornulețele se răcesc, trecem marginile lor prin ciocolata topită pe baie de aburi și presărăm fulgi de cocos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!