La Cafea
duminică, octombrie 1, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Cheesecake cu coacăze sau afine – Prăjitură cu brânză rapidă, delicioasă și aromată

Prăjitură cu brânză rapidă, delicioasă și aromată – Cheesecake cu coacăze sau afine

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 100 g făină
  • 2 linguri zahăr pudră
  • Jumătate linguriță praf de copt
  • 60 g unt rece
  • 1 ou mai mic

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 500 g brânză de vaci
  • 250 g mascarpone sau ricotta
  • 130 g zahăr tos
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic budincă de vanilie ( 40 g )
  • 2 ouă
  • 200-250 coacăze congelate ( sau afine )

Mod de preparare:

Setăm cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetăm o formă de tort de 23 cm cu hârtie de copt. Cernem făina într-un bol, adăugăm praful de copt și zahărul și amestecăm. Adăugăm și cubulețele de unt rece și mixăm până obținem o consistență nisipoasă.

Adăugăm și gălbenușul și mixăm până la omogenizare. Dacă compoziția nu devine compactă și netedă, încorporăm și albușul de ou.

Întindem aluatul ( între două bucăți de folie alimentară ) la mărimea tăvii, transferăm în tavă și coacem timp de 15-20 de minute.

Pentru umplutură, mixăm brânza cu mascarpone până obținem un amestec neted și cremos.
Adăugăm zahărul vanilat și praful de budincă și, treptat, ouăle.

Mixăm foarte bine și punem zahăr după gust. Transferăm umplutura peste blat și dăm tortul înapoi la cuptor pentru 20 de minute.

După cele 20 de minute, setăm cuptorul la 150 de grade Celsius și mai coacem timp de 15-20 de minute. După ce îl scoatem din cuptor, punem imediat fructele congelate peste umplutură.

După ce se răcorește un pic, pudrăm tortul cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate