Prăjitură cu brânză rapidă, delicioasă și aromată – Cheesecake cu coacăze sau afine

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 100 g făină
  • 2 linguri zahăr pudră
  • Jumătate linguriță praf de copt
  • 60 g unt rece
  • 1 ou mai mic

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 500 g brânză de vaci
  • 250 g mascarpone sau ricotta
  • 130 g zahăr tos
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic budincă de vanilie ( 40 g )
  • 2 ouă
  • 200-250 coacăze congelate ( sau afine )

Mod de preparare:

Setăm cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetăm o formă de tort de 23 cm cu hârtie de copt. Cernem făina într-un bol, adăugăm praful de copt și zahărul și amestecăm. Adăugăm și cubulețele de unt rece și mixăm până obținem o consistență nisipoasă.

Adăugăm și gălbenușul și mixăm până la omogenizare. Dacă compoziția nu devine compactă și netedă, încorporăm și albușul de ou.

Întindem aluatul ( între două bucăți de folie alimentară ) la mărimea tăvii, transferăm în tavă și coacem timp de 15-20 de minute.

Pentru umplutură, mixăm brânza cu mascarpone până obținem un amestec neted și cremos.
Adăugăm zahărul vanilat și praful de budincă și, treptat, ouăle.

Mixăm foarte bine și punem zahăr după gust. Transferăm umplutura peste blat și dăm tortul înapoi la cuptor pentru 20 de minute.

După cele 20 de minute, setăm cuptorul la 150 de grade Celsius și mai coacem timp de 15-20 de minute. După ce îl scoatem din cuptor, punem imediat fructele congelate peste umplutură.

După ce se răcorește un pic, pudrăm tortul cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!