Mini rulouri fragede, delicioase și aromate – Rulouri cu nucă și cremă de vanilie
Ingrediente necesare:
- 300 g făină
- 130 g zahăr pudră
- 170 g unt
- 60 g nucă măcinată
- 1 lingură pudră de cacao
- 1 ou întreg
- 1 gălbenuș
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 2 ouă
- 120 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 250 g unt
- Esență de rom după gust
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm foarte bine ingredientele pentru rulouri, până obținem un aluat omogen. Punem aluatul la frigider peste noapte. A doua zi, întindem aluatul și-l tăiem în pătrățele. Ungem cu unt formele speciale pentru rulouri și rulăm bucățelele de aluat pe ele.
Transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius și coacem până se rumenesc frumos.
După ce s-au copt, îndepărtăm formele cât rulourile sunt încă calde.
Pentru cremă, punem pe baie de aburi oul, zahărul pudră și cel vanilat. Amestecăm timp de 20 de minute.
Lăsăm să se răcească, după care încorporăm untul mixat spumă și esența de rom.
Umplem rulourile cu cremă și decorăm cu glazură de ciocolată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!