Fragede, aromate și delicioase – Prăjiturele de casă cu miere și cremă glazurată
Ingrediente necesare:
- 150 g iaurt natural
- 1 cană zahăr tos
- 1 gălbenuș
- 1 lingură miere
- 3 linguri ulei
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 2,5 căni făină + după necesitate
- 2 albușuri
- 3 linguri zahăr pudră
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml.
Mod de preparare:
Punem deoparte 1 albuș. Într-un bol, punem toate ingredientele în afară de zahărul pudră și albușul.
Frământăm un aluat omogen, îl învelim în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 30 de minute.
După cele 30 de minute, scoatem aluatul din frigider, îl întindem la o grosime de aproximativ 1 cm și decupăm cu un pahar.
Transferăm prăjiturelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 7 minute aproximativ. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte și de grosimea prăjiturelelor, de asemenea.
Pentru glazură, mixăm spumă albușul împreună cu zahărul pudră. Ungem prăjiturelele scoase din cuptor cu glazura, folosind o pensulă de silicon.
Glazura se va usca repede pe prăjiturelele fierbinți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!