Prăjitură cu cremă fină și blat de cacao – Se prepară din 2 linguri făină, 3 ouă, 125 g unt, 250 ml lapte și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr brun
- 2 linguri făină
- 1 lingură pudră de cacao
- 1 linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 125 g unt
- Zahăr pudră după gust
- 250 ml lapte
- 1 plic budincă de vanilie
- 2 linguri zahăr
- 250 g brânză de vaci, mai moale
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul. Cernem făina într-un bol, adăugăm praful de copt, pudra de cacao și amestecăm. Încorporăm amestecul de făină în compoziția de ouă. Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 15-20 de minute.
Scoatem blatul copt din cuptor, îl lăsăm 10 minute să se răcorească după care îl răsturnăm din tavă și îndepărtăm hârtia de copt.
Pentru cremă, amestecăm laptele cu zahărul și cu praful de budincă. Fierbem budinca până se îngroașă.
Separat, mixăm untul spumă împreună cu zahărul pudră, după care încorporăm în budincă, lingură cu lingură.
La final, încorporăm treptat și brânza.
Întindem crema astfel obținută peste blat și dăm prăjitura la frigider pentru 2 ore.
Opțional, putem decora cu inimioare de ciocolată:
Topim ciocolata, o lăsăm un pic să se răcorească, o transferăm într-un poș. Desenăm inimioarele pe o bucată de hârtie de copt și lăsăm să se întărească.
Savurați cu poftă! Poftă bună!