Fursecuri fragede și aromate – Fursecuri de casă cu gem
Ingrediente necesare:
- 1 kg făină
- 400 g zahăr
- 4 ouă
- 2 plicuri praf de copt
- 500 g unt
- 1 lămâie
- Gem după gust
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Mixăm spumă zahărul împreună cu ouăle. Treptat încorporăm făina amestecată cu praful de copt, după care untul tăiat cubulețe.
Încorporăm și zeama și coaja rasă de lămâie.
Frământăm un aluat neted și nelipicios pe care-l învelim în folie și-l dăm la frigider pentru minim 30 de minute.
Ulterior, scoatem aluatul din frigider și-l întindem pe o suprafața presărată cu făină. Decupăm cerculețele cu o formă specială sau cu un pahar.
Decupăm jumătate din formele rotunde cu o formă de inimioară sau altă formă, după plac. Transferăm fursecurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și coacem timp de 10 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte, așa că urmărim fursecurile în cuptor.
Lăsăm să se răcească după care lipim câte 2 cu gemul preferat. Pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!