Prăjiturele fragede și aromate – Fursecuri de casă cu cremă fină și delicioasă
Ingrediente necesare pentru prăjiturele:
- 150 g făină
- 100 g amidon de porumb
- 140 g unt
- 90 g zahăr pudră
- 1 gălbenuș
- Jumătate lămâie
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 2 ouă
- 70 g ciocolată
- 50 g zahăr pudră
- 150 g unt
Mod de preparare:
Punem toate ingredientele pentru prăjiturele într-un bol, în afară de coaja de lămâie. Frământăm un aluat omogen pe care îl învelim în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 1 oră.
După 1 oră, întindem aluatul într-o foaie subțire, decupăm prăjiturelele folosind o formă de stea sau de care doriți.
Le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de maxim 7 minute.
Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
Pentru cremă, batem ouăle împreună cu zahărul pe baie de aburi până compoziția de îngroașă.
Adăugăm și ciocolata topită și untul moale și amestecăm până la omogenizare și până obținem o cremă fină.
Cu această cremă umplem prăjiturelele.
Savurați cu poftă! Poftă bună!