Rețetă rapidă și delicioasă, în imagini – Coșulețe cu cremă caramel și glazură de ciocolată
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 250 g făină
- 50 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 140 g unt
- 2 gălbenușuri
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 cutie lapte condensat caramelizat
- 250 g unt
Ingrediente necesare pentru decor:
- Glazură de ciocolată
Mod de preparare:
Frământăm un aluat omogen din ingredientele necesare. Împachetăm aluatul în folie alimentară și-l dăm la frigider pentru 1 oră.
După 1 oră, rupem mici bucăți din aluat și formăm coșulețele în formele speciale.
Punem formele pe o tavă și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius.
Coacem timp de 7 minute, aproximativ. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
Pentru cremă, mixăm spumă untul împreună cu laptele condensat.
Transferăm într-un poș și umplem coșulețele.
Dăm coșulețele la frigider timp de câteva ore, după care decorăm cu glazură de ciocolată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!