Rețetă rapidă și gustoasă – Cornulețe fragede și delicioase, cu nucă și vanilie
Ingrediente necesare:
- 300g făină
- 210 g unt
- 105 g nucă măcinată
- 120 g zahăr pudră
- 2 gălbenușuri
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 vârfuri de cuțit de praf de copt
Mod de preparare:
Punem toate ingredientele într-un bol și amestecăm foarte bine.
Adăugăm și bucățelele de unt și gălbenușurile și amestecăm cu mâna până obținem un aluat omogen și neted.
Învelim aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider peste noapte.
A doua zi, luăm mici bucăți din aluat și formăm cornulețele, sucind cu mâna bucățile de aluat în forma dorită, pe suprafața de lucru.
Le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 8-10 minute și nu mai mult.
Cornulețele sunt gata atunci când marginile devin aurii.
La final, dăm cornulețele prin zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!