Rețeta clasică, tradițională – Cornulețe cu nucă fragede și delicioase
Ingrediente necesare:
- 350 g făină
- 210 g unt
- 100 g nucă măcinată
- 70 g zahăr pudră
- 1 ou
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Amestecăm toate ingredientele într-un bol, cu excepția zahărul pudră pentru decor. Frământăm un aluat omogen pe care-l învelim în folie alimentară și-l dăm la frigider pentru cel puțin 1 oră.
După o oră, rupem mici bucățele din aluat și formăm cornulețele, sucind cu mâna bucățile de aluat în forma dorită, pe suprafața de lucru.
Le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem timp de 10 minute.
Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte și de grosimea cornulețelor, așadar fiți cu ochii pe ele.
Încă fierbinți, le dăm prin zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!