Tort de casă cu frișcă, ciocolată și rom – Tort aromat și delicios, pe placul tuturor – Rețetă de 10
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 2 linguri ulei
- 3 linguri făină
- 2 linguri pudră de cacao
- Jumătate plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 400 ml frișcă lichidă
- 1 plic zahăr vanilat
- 20 g gelatină pudră
- 100 ml apă
- 500 ml iaurt cremos
- 100 g ciocolată menaj
- 100 g ciocolată cu rom
Ingrediente necesare pentru decor:
- Ciocolată rasă
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul, după care încorporăm și uleiul. Adăugăm și făina cernută și amestecată cu pudra de cacao iar la final, cu o spatulă, încorporăm și albușurile bătute spumă tare.
Tapetăm o tavă rotundă de 28 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 25 de minute, după care îl lăsăm să se răcească.
Pentru cremă, batem spumă frișca lichidă. Dăm ciocolata cu rom prin răzătoarea mică și ciocolata menaj prin răzătoarea mare.
Dizolvăm gelatina în apă și o încălzim fără să o fierbem, amestecând bine. Amestecăm iaurtul cu gelatina, după care adăugăm amestecul în frișca bătută.
Adăugăm și ciocolatele și amestecăm bine. Transferăm crema peste blat și decorăm cu ciocolată rasă.
Dăm tortul la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!