Rețetă de 10 – Prăjitură Mușuroi de cârtiță – Prăjitură fragedă, cremoasă și aromată
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 180 g zahăr
- 200 ml ulei
- 200 ml lapte
- 320 g făină
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 250 ml lapte
- 1,5 plicuri budincă de vanilie
- 2 linguri zahăr
- 250 g brânză de vaci
- 400 g smântână
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 250 ml frișcă lichidă
- 100 g ciocolată rasă
Alte ingrediente necesare:
- 3-4 banane
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul și cu uleiul până obținem o spumă deschisă la culoare.
Adăugăm laptele, făina cernută și amestecată cu pudra de cacao și cu praful de copt și amestecăm până la omogenizare.
La final, cu o spatulă, încorporăm și albușurile bătute spumă tare.
Tapetăm o tavă de 35*25 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și coacem blatul timp de 20 de minute.
Pentru cremă, pregătim budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care o amestecăm cu brânza, smântâna, zahărul și ciocolata, până la omogenizare.
La final, încorporăm cu grijă și frișca bătută spumă tare. După ce blatul s-a răcit, tăiem mijlocul lui, lăsând o margine de 1-1,5 cm grosime și o bază de tot 1-1,5 cm. Punem deoparte blatul scos din mijloc.
Umplem scobitura cu banane peste care adăugăm crema. Peste cremă punem firimiturile de blat puse deoparte.
Dăm prăjitura la frigider pentru o noapte. Savurați cu poftă! Poftă bună!