Prăjitura “Deșteaptă” cu mac – Pentru această rețetă simplă și delicioasă aveți nevoie de 5 ouă, 125g zahăr pudră, 125g unt, 100g făină, 100g mac, 500 ml lapte și puțină sare…
Ingrediente necesare:
- 5 ouă
- 125 g zahăr pudră ( sau mai mult, după gust )
- 125 g unt topit
- 100 g făină
- 100 g mac măcinat
- 500 ml lapte
- Un praf de sare
Mod de preparare:
Într-un bol, mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul. Mixând continuu, turnăm treptat și untul topit și călduț. După ce încorporăm untul, continuăm să mixăm pentru încă 5 minute.
Încorporăm și laptele, făina amestecată cu macul. La final, cu o spatulă, încorporăm și albușurile bătute spumă tare împreună cu un praf de sare.
Vom obține o compoziție netedă, un pic lichidă. Tapetăm o tavă adâncă, de 27*21 cm, cu hârtie de copt.
Turnăm compoziția în tavă și coacem prăjitura în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, timp de aproximativ 60 de minute.
Lăsăm prăjitura să se răcească complet, o răsturnăm pe o tavă și îndepărtăm hârtia de copt.
Răsturnăm iar prăjitura pe o altă tavă, o porționăm și o putem servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!