Prăjitură ușoară și aromată – Prăjitură de casă cu cremă de vanilie și blat fraged cu miere
Ingrediente necesare pentru foi:
- 500 g făină
- 190 g zahăr pudră
- 5 g bicarbonat de sodiu
- 2 gălbenușuri
- 2 ouă întregi
- 90 g unt sau margarină
- 50 g miere de o consistență mai lichidă
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 L lapte
- 200 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 gălbenușuri
- 120 g praf de budincă de vanilie
- 250 g unt moale
Ingrediente necesare pentru spuma de frișcă:
- 700 ml frișcă lichidă
- 100 g zahăr
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 3 plicuri întăritor frișcă
Mod de preparare:
Pentru foi, amestecăm toate ingredientele într-un bol. Frământăm un aluat omogen pe care îl împărțim în două părți egale și le întindem la mărimea tăvii.
Tapetăm o tavă de 42*22 cm cu hârtie de copt. Cu ajutorul sucitorului, transferăm prima foaie în tavă. O coacem în cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de 8-10 minute, maxim.
Răsturnăm foaia pe o suprafață curată, îndepărtăm hârtia de copt.
Ungem tava cu unt și o tapetăm cu făină, după care transferăm și cealaltă foaia întinsă în ea. Coacem și această foaie, după care o lăsăm să se răcească în tavă.
Pentru cremă, pregătim o budincă groasă din lapte, gălbenușuri și praful de budincă. După ce se răcește, încorporăm treptat și untul mixat spumă în ea.
Pentru spuma de frișcă, punem toate ingredientele într-un bol și mixăm până obținem o spumă.
Întindem crema peste blatul rece din tavă. Peste cremă întindem uniform spuma de frișcă și așezăm și celălalt blat deasupra.
Cu mare grijă, punem o greutate ( de exemplu, o tavă ) peste prăjitură și o dăm la frigider peste noapte. A doua zi, o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!