Rețetă de nota 10 – Prăjitură de casă cu brânză dulce și ciocolată – Prăjitură cu blat fraged și cremă delicioasă
Ingrediente necesare pentru blat:
- 2 ouă
- 1 cană zahăr
- Jumătate cană ulei
- 2 căni făină
- 1 cană lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 700 ml lapte
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 1 cană zahăr
- 500 g brânză de vaci, mai moale
- 3 linguri esență de rom
- 125 g unt
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 250 ml frișcă lichidă
- 200 g ciocolată menaj
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml.
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă ouăle, împreună cu zahărul tos și cel vanilat. Încorporăm și uleiul și laptele iar la final făina cernută și amestecată cu praful de copt.
Împărțim compoziția în două părți: 1:2.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm porția mai mare de compoziție în ea.
Amestecăm porția mai mică de compoziție cu pudră de cacao, după care o turnăm în zigzag peste compoziția albă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem timp de 20 de minute. Lăsăm blatul să se răcească complet.
Pentru cremă, pregătim budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Lăsăm să se răcească după care încorporăm în ea brânza și untul mixat spumă. După plac, putem adăuga și esență de rom și mixăm până obținem o cremă fină. Întindem crema peste blatul rece.
Pentru glazură, topim ciocolata la bain-marie, o lăsăm un pic să se răcorească după care o amestecăm cu frișca lichidă până la omogenizare.
Turnăm glazura peste stratul de cremă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!