Rețetă rapidă, gata imediat – Prăjitură de casă cu brânză dulce, cacao și vișine – Rețetă simplă și delicioasă
Ingrediente necesare pentru blat:
- 2 căni făină
- 1 cană zahăr
- 1 cană lapte
- 3/ 4 cană ulei
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- 2 ouă
- 2 linguri pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru umplutura de brânză:
- 500 g brânză de vaci, mai moale
- 1 cană zahăr
- 1 cană lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 ouă
- 1 plic budincă de vanilie
- Fructe după gust
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml.
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul. Încorporăm și uleiul și laptele. La final, încorporăm și făina cernută și amestecată cu pudra de cacao și cu praful de copt.
Pentru umplutură, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul tos și cel vanilat, după care încorporăm brânza și praful de budincă amestecat cu laptele.
Ungem cu unt o tavă de 30*40 cm și o tapetăm cu făină. Transferăm un pic mai mult de jumătate din compoziția de blat în tavă. Cu un polonic, punem în tavă și umplutura.
Peste umplutura cu brânză punem fructele iar peste ele punem compoziția rămasă de blat. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem timp de 40 de minute. După ce prăjitura se răcește, o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!