La Cafea
sâmbătă, iunie 14, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură cu foi de napolitană și cremă de ciocolată – Rețetă rapidă și delicioasă, pentru amatorii de ciocolată

Rețetă rapidă și delicioasă, rețeta perfectă pentru amatorii de ciocolată – Prăjitură cu foi de napolitană și cremă de ciocolată

Ingrediente necesare:

  • 260 g biscuiți cu cacao
  • 100 g unt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 g brânză de vaci, mai moale
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 40 g pudră de cacao
  • 1 linguriță esență de vanilie

Alte ingrediente necesare:

  • 1 ou
  • 1 lingură lapte
  • 300 g napolitane cu ciocolată

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 100 g ciocolată
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 50 g ciocolată albă

Mod de preparare:

Tapetăm o tavă de 20*20 cm cu hârtie de copt și setăm cuptorul la 180 de grade Celsius. Măcinăm biscuiții într-o pudră fină, adăugăm peste ei untul topit și amestecăm foarte bine. Transferăm compoziția în tava pregătită și formăm un blat uniform.

Batem ouă împreună cu laptele și ungem stratul de biscuiți din tavă. Așezăm și foaia de napolitană în tavă, apăsând ușor, după care dăm tava la frigider.

Pentru cremă, mixăm brânza împreună cu zahărul, adăugăm oul, vanilia și pudra de cacao și amestecăm bine.

Întindem crema peste stratul de napolitană. Dăm tava la cuptor pentru 50-60 de minute, după care închidem focul și mai lăsăm prăjitura la cuptor timp de 15 minute, cu ușa întredeschisă.

Ulterior, scoatem prăjitura din cuptor și o lăsăm să se răcească complet.

Pentru glazură, încălzim frișca lichidă, fără să o fierbem. Adăugăm în ea bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare.

Turnăm glazura peste prăjitură și uniformizăm. Topim și ciocolata albă pe baie de aburi după care decorăm cu ea prăjitura.

Lăsăm prăjitura la frigider până glazura se întărește, după care o porționăm cu un cuțit trecut prin apă fierbinte.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

Noutăți

Prăjitură cu alune, cremă de ciocolată și strat fin de frișcă

Noutăți

Desert fără coacere cu biscuiți, caramel și frișcă

Noutăți

Desert cu banană, cremă de lapte și biscuiți – fără coacere

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate