Rețetă rapidă și delicioasă, rețeta perfectă pentru amatorii de ciocolată – Prăjitură cu foi de napolitană și cremă de ciocolată
Ingrediente necesare:
- 260 g biscuiți cu cacao
- 100 g unt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 g brânză de vaci, mai moale
- 100 g zahăr pudră
- 1 ou
- 40 g pudră de cacao
- 1 linguriță esență de vanilie
Alte ingrediente necesare:
- 1 ou
- 1 lingură lapte
- 300 g napolitane cu ciocolată
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 100 g ciocolată
- 100 ml frișcă lichidă
- 50 g ciocolată albă
Mod de preparare:
Tapetăm o tavă de 20*20 cm cu hârtie de copt și setăm cuptorul la 180 de grade Celsius. Măcinăm biscuiții într-o pudră fină, adăugăm peste ei untul topit și amestecăm foarte bine. Transferăm compoziția în tava pregătită și formăm un blat uniform.
Batem ouă împreună cu laptele și ungem stratul de biscuiți din tavă. Așezăm și foaia de napolitană în tavă, apăsând ușor, după care dăm tava la frigider.
Pentru cremă, mixăm brânza împreună cu zahărul, adăugăm oul, vanilia și pudra de cacao și amestecăm bine.
Întindem crema peste stratul de napolitană. Dăm tava la cuptor pentru 50-60 de minute, după care închidem focul și mai lăsăm prăjitura la cuptor timp de 15 minute, cu ușa întredeschisă.
Ulterior, scoatem prăjitura din cuptor și o lăsăm să se răcească complet.
Pentru glazură, încălzim frișca lichidă, fără să o fierbem. Adăugăm în ea bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare.
Turnăm glazura peste prăjitură și uniformizăm. Topim și ciocolata albă pe baie de aburi după care decorăm cu ea prăjitura.
Lăsăm prăjitura la frigider până glazura se întărește, după care o porționăm cu un cuțit trecut prin apă fierbinte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!