Prăjitură de casă fragedă, cremoasă și aromată – Prăjitură cu ciocolată și cremă de vanilie

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 450 g smântână
  • 50 ml esență de rom

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 400 g făină
  • 1 ou
  • 250 g unt
  • 1 linguriță praf de copt
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 1-2 lingură smântână

Ingrediente necesare pentru decor:

  • Ciocolată topită

Mod de preparare:

Punem toate ingredientele pentru blat într-un bol și frământăm până obținem un aluat neted. Împărțim aluatul în două părți egale și le întindem la mărimea tăvii.

Pentru cremă, amestecăm praful de budincă cu zahărul, după care turnăm treptat și laptele. Amestecăm bine să nu rămână cocoloașe

Punem amestecul pe foc și fierbem până budinca se îngroașă. După ce budinca se răcește, încorporăm în ea smântâna și, după gust, putem adăuga și un pic de esență de rom.

Tapetăm tava cu hârtie de copt și așezăm primul blat în ea. Ungem blatul cu cremă peste care așezăm și al doilea blat.

Înțepăm blatul superior cu o furculiță, din loc în loc. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem prăjitura timp de 30 de minute aproximativ.

Savurați cu poftă! Poftă bună!