La Cafea
sâmbătă, septembrie 30, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură cu brânză dulce, banane și glazură de caramel – Cheesecake de nota 10

Cheesecake de nota 10 – Rețetă rapidă și delicioasă – Prăjitură cu brânză dulce, banane și glazură de caramel

Ingrediente necesare pentru stratul cu banane:

  • 2 linguri unt
  • Un sfert cană zahăr brun
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 lingură esență de rom
  • 3 banane

Ingrediente necesare pentru stratul cu brânză:

  • 500g mascarpone ( sau altă brânză cremoasă )
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri unt
  • 3 ouă
  • 2 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță esență de rom

Ingrediente necesare pentru caramel:

  • 1,5 căni zahăr
  • Un sfert cană apă
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 cană frișcă lichidă

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 125 g biscuiți simpli
  • Jumătate cană nuci pecan
  • Un sfert cană unt

Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml.

Mod de preparare:

Tapetăm baza unei forme rotunde cu hârtie de copt și ungem marginea cu unt. Învelim marginea exterioară cu folie alimentară deoarece vom pune forma în apă, iar apa nu trebuie să pătrundă în tort.

Pentru blat, mărunțim biscuiții și nucile pecan. Adăugăm untul topit, amestecăm foarte bine și transferăm în forma pregătită, formând un blat uniform.

Dăm forma la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem timp de 10-12 minute.

Pentru stratul cu banane, topim untul împreună cu zahărul, adăugăm vanilia, romul și, la final, rondelele de banane.

Amestecăm cu grijă ca să nu zdrobim rondelele, după care transferăm peste blatul rece din formă.

Pentru stratul cu brânză, mixăm bine mascarpone împreună cu zahărul, după care încorporăm și ouăle și untul. Folosim mixerul.

La final, încorporăm și vanilia și romul. Transferăm compoziția peste stratul de banane. Punem forma într-o tavă și umplem tava cu apă până aproape sus.

Dăm totul la cuptorul setat la 180 de grade și coacem timp de 30 de minute. După cele 30 de minute, setăm cuptorul la 160 de grade și mai lăsăm tortul în cuptor pentru încă 30-40 de minute.

Ulterior, scoatem tortul din cuptor și-l lăsăm să se răcească timp de 2 ore.

Pentru caramel, amestecăm apa cu zahărul și cu zeama de lămâie. Punem amestecul pe foc și fierbem până zahărul se caramelizează frumos. Luăm de pe foc, adăugăm frișca lichidă și amestecăm cu mare grijă.

Punem caramelul înapoi pe foc și mai fierbem pentru încă 5 minute din momentul în care dă în clocot.

Turnăm caramelul astfel obținut peste tortul rece. Dăm prăjitura la frigider peste noapte sau pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate