Gustare rapidă și delicioasă – Ai nevoie de 5 cartofi fierți, 2 ouă, 100g cașcaval, 100g pesmet, făină, un pic de unt, lapte și…

Ingrediente necesare:

  • 5 cartofi fierți
  • Un pic de unt și lapte
  • Făină
  • 2 ouă
  • 100 g pesmet
  • 100 g cașcaval
  • Ulei pentru prăjit
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Fierbem cartofii, îi curățăm de coajă. Îi condimentăm cu sare și cu piper și-i zdrobim împreună cu un pic de unt și lapte. Trebuie să obținem o compoziție densă; în cazul în care compoziția este prea moale adăugăm un pic de făină.

Cu mâinile ude, formăm un mic disc, în palmă. Punem în mijloc o bucată de cașcaval. Tragem aluatul de cartof peste cașcaval, acoperindu-l complet.

Procedăm la fel cu aluatul rămas de cartofi și cu cașcavalul rămas.

Dăm bucățile astfel pregătite prin ouă bătute și prin pesmet și le prăjim în ulei încins până se rumenesc frumos.

Servim cu smântână, maioneză, sos tartar sau sosul preferat.

Savurați cu poftă! Poftă bună!