Rețetă inedită – Chifteluțe din cartofi și cașcaval, la tavă

Ingrediente necesare:

  • 1 kg cartofi
  • 3 ouă
  • 125 ml smântână
  • 50 g cașcaval ras
  • 2 linguri unt
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Fierbem cartofii, îi scurgem și îi zdrobim foarte bine.

Îi transferăm într-un bol mai mare.

Într-un bol separat, mixăm spumă untul împreună cu gălbenușurile și smântâna.

Încorporăm și cașcavalul ras, după care transferăm compoziția peste cartofi și mixăm foarte bine, adăugând și sare și piper.

La final, încorporăm și albușurile bătute spumă tare.

Punem compoziția astfel obținută într-un poș cu dui de stea cu ajutorul căruia transferăm compoziția în tava tapetată, așa cum se vede în imagini.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius pentru 10 minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!