Uleiul de cătină este un produs miraculos pentru întregul organism. Pe bună dreptate poate fi considerată un complex natural de vitamine, deoarece fructele conțin peste 190 de fitonutrienți și nutrienți.
Cantitatea de vitamina C, de exemplu, din boabele de cătină este de 12 ori mai mare decât cantitatea regăsită în portocale și conțin de 3 ori mai multă vitamina A decât morcovii și la fel de multă vitamina E precum germenii de grâu.
De asemenea, este și o sursă excelentă de acizi grași esențiali: Omega-3, Omega-6, Omega-7 ( care este o sursă rară ) și Omega-9. Acești compuși semnalizează corpul să nu mai depoziteze grăsimea și susțin, de asemenea, buna funcționare a creierului, contribuind la prevenirea bolii Alzheimer și demenței.
Atât uleiul cât și fructele sunt bogate în seleniu,mangan, fenoli, carotenoide, tocotrienoli și tocoferoli, terpeni și glucozide, cupru, fier și fitosteroli. Uleiul de cătină este tonic, antiviral și antiinflamator și ajută la regenerarea întregului organism.
Uleiul de cătină este una dintre cele mai bune surse de acizi grași polinesaturați care fac parte din structura membranelor mucoase. Așadar, acest ulei este extrem de benefic pentru sănătatea pielii. Poate fi consumat atât intern, cât și aplicat pe piele. Are rolul de a susține elasticitatea, hidratarea, cicatrizarea și regenerarea celulelor pielii și ajută și în tratarea și prevenirea cuperozei și acneei.
Acest remediu natural promovează vindecarea ulcerului și a refluxului gastroesofagian, calmând țesuturile mucoasei tractului digestiv, tratând astfel ulcerele gastrice și alte afecțiuni înrudite precum: constipație, stomac deranjat ș dispepsie.
Conform unui studiu realizat pe animale, uleiul de cătină și efecte hepatoprotectoare, reducând concentrația de aflatoxine din ficat și efectele adverse ale acestora. Potrivit unui alt studiu clinic, publicat în ”Journal of Clinical Sciences”, acest ulei normalizează enzimele hepatice și acizii biliari serici.
Persoanele cu sindromul ochilor uscați, care au luat ulei de cătină timp de 3 luni, au raportat o îmbunătățire a simptomelor de roșeață oculară și de arsură.
De asemenea, persoanele bolnave de cancer, care fac chimioterapie sau radioterapie, pot beneficia și ele de pe urma consumului de cătină, întrucât aceasta crește imunitatea și stimulează rezistența organismului.
Uleiul de cătină se găsește la magazinele naturiste.
Se recomandă 1 linguriță ( cam 30 de picături ) de 3 ori pe zi.
Discussion about this post