La Cafea
duminică, octombrie 1, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Uleiul de cătină contribuie la regenerarea întregului organism – Beneficii și recomandări

Uleiul de cătină este un produs miraculos pentru întregul organism. Pe bună dreptate poate fi considerată un complex natural de vitamine, deoarece fructele conțin peste 190 de fitonutrienți și nutrienți.

Cantitatea de vitamina C, de exemplu, din boabele de cătină este de 12 ori mai mare decât cantitatea regăsită în portocale și conțin de 3 ori mai multă vitamina A decât morcovii și la fel de multă vitamina E precum germenii de grâu.

De asemenea, este și o sursă excelentă de acizi grași esențiali: Omega-3, Omega-6, Omega-7 ( care este o sursă rară ) și Omega-9. Acești compuși semnalizează corpul să nu mai depoziteze grăsimea și susțin, de asemenea, buna funcționare a creierului, contribuind la prevenirea bolii Alzheimer și demenței.

Atât uleiul cât și fructele sunt bogate în seleniu,mangan, fenoli, carotenoide, tocotrienoli și tocoferoli, terpeni și glucozide, cupru, fier și fitosteroli. Uleiul de cătină este tonic, antiviral și antiinflamator și ajută la regenerarea întregului organism.

Uleiul de cătină este una dintre cele mai bune surse de acizi grași polinesaturați care fac parte din structura membranelor mucoase. Așadar, acest ulei este extrem de benefic pentru sănătatea pielii. Poate fi consumat atât intern, cât și aplicat pe piele. Are rolul de a susține elasticitatea, hidratarea, cicatrizarea și regenerarea celulelor pielii și ajută și în tratarea și prevenirea cuperozei și acneei.

Acest remediu natural promovează vindecarea ulcerului și a refluxului gastroesofagian, calmând țesuturile mucoasei tractului digestiv, tratând astfel ulcerele gastrice și alte afecțiuni înrudite precum: constipație, stomac deranjat ș dispepsie.

Conform unui studiu realizat pe animale, uleiul de cătină și efecte hepatoprotectoare, reducând concentrația de aflatoxine din ficat și efectele adverse ale acestora. Potrivit unui alt studiu clinic, publicat în ”Journal of Clinical Sciences”, acest ulei normalizează enzimele hepatice și acizii biliari serici.

Persoanele cu sindromul ochilor uscați, care au luat ulei de cătină timp de 3 luni, au raportat o îmbunătățire a simptomelor de roșeață oculară și de arsură.

De asemenea, persoanele bolnave de cancer, care fac chimioterapie sau radioterapie, pot beneficia și ele de pe urma consumului de cătină, întrucât aceasta crește imunitatea și stimulează rezistența organismului.

Uleiul de cătină se găsește la magazinele naturiste.

Se recomandă 1 linguriță ( cam 30 de picături ) de 3 ori pe zi.

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate