Din dieta unei persoane cu probleme cardiace legumele și fructele sunt o parte importantă. Asociația Americană a Inimii recomandă opt sau mai multe porții de fructe și legume pe zi.
Acestea sunt bogate în fibre, minerale și vitamine fiind totodată sărace în calorii și grăsimi. Astfel, consumul unei varietăți cât mai mare de legume și fructe poate ajuta la controlul greutății corporale, a tensiunii arteriale și a colesterolului.
Cele mai nune alegeri sunt: țelina, morcovii, sfecla roșie, ceapa roșie, mazărea, portocalele, rodiile, merele, bananele, pepenele, fructele de pădure și strugurii.
Pentru controlul nivelului de zahăr din sânge și trigliceridelor, fructele trebuie consumate cât mai aproape de starea lor naturală, proaspete.
Atenție: cele conservate, sub formă de compot sau suc sau gem, din magazine, au un adaos mare de zahăr.
Pentru cardiaci, portocalele se numără printre cele mai bune fructe, datorită conținutului bogat de potasiu, fibre alimentare, acid folic natural, vitamina C și mici cantități de vitamina A, vitamina B6 și alte vitamine din grupul B.
Vitamina B9 ( acidul folic ) are capacitatea de a preveni tulburările de ritm cardiac, împiedicând astfel apariția ischemiei cardiace și a aterosclerozei.
Pentru sănătatea sistemului cardiovascular, fibrele sunt în mod deosebit de valoroase: pot ajuta la reglarea nivelului de colesterolului și a zahărului din sânge. În plus, ajută și la o mai bună irigare cu sânge a mușchiului inimii.
Potasiul are rolul de a ajuta la menținerea tensiunii arteriale sub control.
Discussion about this post